Vil du legge ned ditt AS trygt og enkelt?

Slipp regnskap og papirarbeid - vi sørger for at selskapet blir avviklet og ferdig slettet.

Bestill med noen få klikk, så tar vi oss av resten.

Fastpris: kun kr 14 900 + mva. - Ingen skjulte avgifter
Akkurat nå får du 15 % avslag ved bestilling av avvikling
Vi ordner papirarbeidet
Hva er "avviklingsbalanse" og "protokoll fra ekstraordinær generalforsamling"? Det slipper du å finne ut av.
... og regnskapet
En autorisert regnskapsfører hos vår samarbeidspartner Synega Regnskap tar seg av alt som skal sendes til Skatteetaten.
Selskapet blir slettet
Etter noen uker blir selskapet slettet fra Brønnøysundregistrene. Enklere blir det ikke!
Avvikling kan være komplisert. Vi gjør det enkelt!
Å legge ned et AS er mer omfattende og komplisert enn mange tror. Det skyldes at prosessen må gjøres i flere trinn, og det må lages omfattende dokumentasjon for at selskapet skal kunne slettes.

Alt dette ordner vi for deg:
6
Protokoller og rapporter skal sendes til myndighetene
2
Samordnede registermeldinger skal meldes til Brønnøysundregistrene
6
Uker er minstetiden du må vente før selskapet kan slettes

En enkel og trygg
avviklingsprosess
1
Avviklingen begynner
Så snart du har bestilt melder vi til myndighetene at selskapet skal oppløses.
2
Kreditorfrist på 6 uker
Før selskapet kan slettes må du vente i 6 uker. Vi ordner resten i mellomtiden.
3
Regnskapet sendes inn
Regnskapsføreren lager nødvendige rapporter og leverer skattemelding.
4
Selskapet slettes
Vi håndterer avviklingen i Brønnøysundregistrene.
Selskapet er slettet!
Hvorfor skal du bruke oss?
Å legge ned et AS er komplisert. Det er en rekke krav til dokumentasjon, og prosessen må gjøres riktig for at du skal unngå utfordringer og ansvar senere. Vi ordner alt for deg, raskt og enkelt.

Vi hjelper deg fra A - Å
Du slipper å sette deg inn i alle kravene til dokumentasjon. Vi bryr deg kun hvis vi trenger noe informasjon fra deg.
Slipp regnskapsarbeidet
En dedikert regnskapsfører fra Synega Regnskap tar seg av alle nødvendige rapporter, slik at alt går trygt og smidig.
Raskt og rimelig
Vi hjelper deg gjennom hele prosessen så raskt og enkelt som mulig og med fastpris er det ingen overraskelser.
%
Akkurat nå får du 15 % avslag ved bestilling av avvikling

TRYGT OG ENKELT - Vi utvikler teknologi og tjenester som gjør det enklere å starte, drive og legge ned bedrift. Tusenvis av gründere, internasjonale selskaper og profesjonelle rådgivere har benyttet våre løsninger. Det betyr at når du velger oss i Nytt Foretak er du i trygge hender.
Vi er stolte av å ha tillit hos
... i tillegg til tusenvis av gründere og bedriftseiere
Our clients love us
"Gode svar, rask respons, med serviceinnstilling som en rød tråd gjennom prosessen."

Lars Cassel - Amíli Group
"Det gikk fort og greit. Oversiktlige papirer og god oppfølging."


Mette Grindland - Mette Grindland AS
"Meget god og trygg opplevelse med Nytt Foretak."


Knut Granlund - Vesterålen Takstservice AS
Hva må du vite før du legger ned selskapet?
Selskapet kan ikke ha gjeld
En forutsetning for å kunne avvikle et AS er at selskapet har penger eller verdier som kan brukes til å dekke det selskapet eventuelt skylder. Om selskapet har gjeld og ikke kan gjøre opp må du enten inn med penger eller melde oppbud (slå selskapet konkurs).
1
Regnskapet må være ført
For å kunne avvikle et AS må selskapets regnskap være ført frem til dags dato. Hvis selskapet ikke har regnskapet klart kan vår samarbeidspartner Synega Regnskap ordne det for deg. Dette koster kr 699 per time og faktureres per minutt som brukes.
2
Det tar lenger tid enn du tror
Prosessen med avvikling tar minimum 6 uker. Det kommer av at det er en såkalt "kreditorfrist" på 6 uker der eventuelle kreditorer skal kunne melde sine krav før selskapet kan slettes. Det lønner seg å starte prosessen tidlig, og senest i oktober, om du vil rekke å slette selskapet før årsskiftet.
3
En forutsigbar fastpris
Hva er inkludert i prisen?
Fastprisen på kr 14 900 forutsetter at selskapets regnskap er ført frem til dags dato, og inkluderer alt av obligatorisk arbeid som er nødvendig for å avvikle og slette selskapet. Det innebærer blant annet avviklingsbalanse, skattemelding og søknad om forhåndsligning hos Skatteetaten.
Hva hvis regnskapet ikke er klart?
Hvis regnskapet ikke er klart eller har mangler må dette ordnes opp i før selskapet kan avvikles. I så fall kan vår samarbeidspartner Synega Regnskap gjøre dette for deg i forbindelse med avviklingen. Prisen er kr 699 per time, og faktureres per minutt som brukes på å få det i orden.
%
Akkurat nå får du 15 % avslag ved bestilling av avvikling

De 5 vanligste spørsmålene
Her kan du lese de 5 vanligste spørsmålene om avvikling av AS. Ta gjerne kontakt med oss på post@nyttforetak.no om du lurer på noe annet.
Hva koster det å avvikle et aksjeselskap (AS)?
Vår tjeneste for avvikling har fastpris på kr. 14 900 + mva. Dette er en komplett tjeneste som inkluderer alt som er nødvendig for å avvikle selskapet. Tjenesten forutsetter at selskapet ditt har ført regnskap frem til dags dato og at regnskapet ikke inneholder noen vesentlige feil eller mangler. Hvis regnskapet ikke er klart, eller det er mangelfullt, kan regnskapsføreren som bistår med avviklingen gjøre ferdig regnskapet for deg. Dette vil da komme i tillegg. Prisen for regnskapsarbeid er kr 699 per time og faktureres per minutt som brukes.
Kan jeg avvikle/slette et aksjeselskap (AS) som skylder penger?
Nei. Før selskapet avvikles må det gjøre opp eventuell gjeld eller forpliktelser til de som har noe til gode. Dersom du avvikler selskapet uten å gjøre opp eventuell gjeld og forpliktelser først kan styret i selskapet holdes personlig ansvarlig i etterkant. Hvis selskapet ikke er i stand til å gjøre opp forpliktelsene sine må enten eierne skyte inn penger/verdier før avviklingen eller melde oppbud (konkurs) istedenfor.
Er det bedre å melde oppbud/konkurs enn å avvikle selskapet?
Nei. Du skal ikke melde oppbud/konkurs så lenge selskapet klarer å innfri sine økonomiske forpliktelser. For å melde oppbud er det en forutsetning at selskapet ikke klarer å innfri sine økonomiske forpliktelser, dvs. betale det selskapet skylder andre aktører som ansatte, leverandører, skatt og mva o.l. Oppbud/konkurs er imidlertid det riktige å gjøre dersom selskapet har økonomiske forpliktelser det ikke klarer å innfri, ettersom du ikke kan avvikle et selskap uten å gjøre opp de økonomiske forpliktelsene først.
Må jeg ha regnskapet klart for å avvikle selskapet?
Før vi kan starte avviklingen må regnskapet være klart. Det vil si at det må være ført frem til dagens dato. I tillegg må det være avstemt pr. 31.12 (minimum bankavstemming), eventuelle eiendeler skal være solgt eller overtatt av aksjonærene, og eventuell gjeld må være gjort opp. Dersom ikke regnskapet ditt er klart kan vår samarbeidspartner på regnskap hjelpe deg med å få det på plass. Det er også verdt å merke seg at selskapet har oppgaveplikt frem til endelig sletting er registrert, noe som innebærer at det må levere eventuelle a-meldinger for lønn og mva-oppgaver i perioden frem til det er ferdig avviklet.
Hvorfor kan ikke selskapet slettes på dagen?
Når selskapet skal slettes skal det først gjøre opp eventuell gjeld til de som har penger til gode fra selskapet. Når man begynner avviklingsprosessen får derfor eventuelle kreditorer en frist på 6 uker til å melde fra at selskapet skylder dem penger. Dette er for å unngå at selskaper som avvikles unnlater å tilbakebetale gjeld til leverandører og andre aktører.
Klar for å avvikle selskapet ditt?
Klikk på knappen under for å gå til bestilling. Send oss gjerne en mail på post@nyttforetak.no eller ring oss på (+47) 22 33 41 00 hvis du ønsker mer informasjon først.